Timmer en Lammertink naar Spektakel

Steenwijk - Het wielercomité Steenwijk heeft dit weekend nog een paar namen aan de deelnemerslijst bij de profs toegevoegd voor de gouden editie op dinsdag 1 augustus.

Zo staat ook Albert Timmer, de winnaar van vorig jaar in de vestingstad, aan het vertrek en de getalenteerde Maurits Lammertink. Laatstgenoemde jonge debutant hield zich in de Tour de France prima staande. Ook zijn er contacten met Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam van Sunweb. Mocht hij komen, dan rijdt hij in een volledig rood-wit-blauwe trui. In wielerkringen was er de laatste weken veel ophef over het feit dat de Nederlandse vlag erg klein op het Sunweb shirt van Sinkeldam staat afgebeeld. Eén en ander heeft te maken met sponsorbelangen van de wielerformatie.

Aan de prominentenkoers achter derny’s doen voornamelijk oud winnaars van het Spektakel van Steenwijk mee. Inmiddels staan Rob Harmeling, Gert Jakobs, Wiebren Veenstra, Leon Van Bon, Gerrit Solleveld, Maarten den Bakker, Erwin Nijboer (de voormalige meesterknecht van de Spaanse vijfvoudig Tourwinnaar Miguel Indurain), Kenny van Hummel, John den Braber en Max van Heeswijk op de deelnemerslijst. Oud renner Gert Jakobs is samen met zijn vrouw de organiserende motor achter het deelnemersveld in deze prominentenrace.