Zandsculpturen te bewonderen in het Kuinderbos

Bant / Kuinre - Een nieuwe (tijdelijke) wandelroute is geopend in het Kuinderbos onder de naam 'Zandsculptuur route'.

Deze route van circa tweeënhalve kilometer lang brengt wandelaars door het Kuinderbos langs een aantal zandsculpturen die gemaakt zijn in kuubskisten van woudzand. Dit woudzand is gewonnen in Schoterveld ten behoeve van natuurontwikkeling. De sculpturen zijn gemaakt in het teken van 75 jaar Noordoostpolder.

De geschiedenis van de Noordoostpolder

In acht kisten langs de route zijn een aantal onderdelen van de geschiedenis van de Noordoostpolder uitgebeeld. Zo worden wandelaars op een kunstzinnige wijze geïnformeerd over hoe dit mooie stukje polderlandschap mogelijk is gemaakt.

Te zien zijn: Een mooie landkaart, de Urkers vissers, het dichten van het laatste gat in de dijk, de vondsten na de drooglegging, de greppelgravers voor de ontwatering, de mechanisatie, architectuur en het eiland Schokland.

De route

De route is goed begaanbaar voor jong en oud. Tussen de sculpturen door kan er worden genoten van al het moois dat het Kuinderbos te bieden heeft.

De route is bereikbaar met de auto en is te vinden vlak naast Schoterweg 5 in Bant. Vanuit Emmeloord bevindt het startpunt zich aan de linkerzijde van de Schoterweg net voor Manege Noordoostpolder.

Bij het startpunt is er parkeergelegenheid en de route wordt gemarkeerd door rode palen. Het startpunt is tevens het einde van de wandelroute. De wandelroute zal beschikbaar zijn zolang de sculpturen de weersomstandigheden weten te doorstaan.