Wielercomité proeft sfeer in Boxmeer

Steenwijk - De leden van het Wielercomité Steenwijk waren maandagavond te gast in Boxmeer, bij het criterium dat de naam 'Daags na de Tour' draagt. 'Even sfeer snuiven en ontspannen, voordat voor ons de grote dag aanbreekt op dinsdag 1 augustus.'

Dylan Groenewegen wist zijn huzarenstukje van zondag, toen hij op de Champs-Elysées in Parijs de slotetappe van de Tour won, te herhalen. Hij won dus ook in Boxmeer. De Amsterdammer klopte Bauke Mollema en Giro winnaar Tom Dumoulin in de sprint. Zondag in de lichtstad was Groenewegen de Duitser André Greipel, ook wel `de Gorilla' genoemd, nog de baas. Tom en Bauke staan op dinsdag 1 augustus ook op de deelnemerslijst van het gouden Spektakel van Steenwijk. Bauke won twee jaar geleden al eens in de Vestingstad.

Voor het comité uit Steenwijk was het maandagavond de uitgelezen mogelijkheid om even kennis te maken met Bauke en Tom en met ze op de kiek te gaan. Dinsdag zijn ze hier in Steenwijk dat meer en meer roze aan het kleuren is als eerbetoon aan de winnaar van de honderdste Giro d'Italia. Steenwijk beleeft zijn gouden, oftewel vijftigste wielerfeest.