Ford introduceert vier karaktervolle Fiesta’s

Regio – De volledig nieuwe Ford Fiesta staat bij de dealers. Het model is uitgerust met de meest geavanceerde technologieën voor bestuurdersassistentie ooit in een compacte auto.

Ford introduceert de nieuwe Fiesta met vier verschillende karakters: de stijlvolle Fiesta Titanium en Trend, de op de Ford Performance geïnspireerde Fiesta ST-Line en voor het eerst ook de exclusieve Fiesta Vignale. De Vignale modellen zijn bij uitstek geschikt voor klanten die de luxe van een grote auto in een compact formaat zoeken. De Fiesta-range wordt in 2018 verder uitgebreid met de Fiesta Active crossover – de eerste van een nieuwe reeks Active-uitvoeringen die de komende jaren binnen de complete Ford-modellenreeks zullen worden geïntroduceerd - en de 200 pk sterke Fiesta ST.

De zevende generatie Ford Fiesta is voorzien van een reeks technologieën ter verbetering van comfort, gemak en veiligheid binnen het compacte segment. De veiligheidssystemen van de Fiesta behalen, in combinatie met een uitgebreide reeks technologieën voor bestuurdersassistentie, naar verwachting een score van vijf sterren bij de veiligheidstests van Euro NCAP. Zo is de Fiesta de eerste Ford met Pedestrian Detection, waarmee botsingen ’s met voetgangers zelfs nachts kunnen worden voorkomen.

Active Park Assist beschikt nu ook over een reminterventie die helpt botsingen tijdens handsfree parkeren te voorkomen. Daarvoor is de Fiesta voorzien van twee camera’s, drie radars en twaalf ultrasone sensoren voor een 360-gradenbeeld rond de auto. Daarnaast zijn opties als groot licht assistent, verkeersbordherkenning, adaptive cruisecontrol, dodehoekdetectie, Cross Traffic Alert, Lane Keeping Assist en Alert, Forward Collision Warning, Driver Alert en Distance Indication mogelijk op de nieuwe Fiesta.