VVD: ‘College moet helpen bij realiseren snel internet’

Steenwijk - De samenwerking tussen Rendo en CIF voor de aanleg van glasvezel wordt in een convenant vastgelegd.

Dat betekent dat er  glasvezel in het buitengebied van Steenwijkerland kan komen, als de vraagbundeling in het totale deelgebied minimaal 50% deelname oplevert. ‘Op welke manier wijze neemt het college zijn verantwoordelijkheid in de ondersteuning van deze vraagbundeling?’, vraagt de VVD-fractie zich af.

'Nu komt het er op aan!'

‘Welke plannen heeft het college voorbereid om het beschikbare budget in te zetten? En waarom hebben we nog niets gehoord van deze plannen’, vraagt Bram Harmsma in schriftelijke vragen aan het college. ‘De samenwerking van de partijen is nu definitief.  De sluitingstermijn is al over een paar maanden, dus nu komt het erop aan! ‘

Geld voor promotie

Tijdens de raadsvergadering van 13 september 2016 heeft de raad besloten om € 900.000 van de begrotingspost voor de realisatie van breedband die niet wordt gebruikt terug te boeken ten gunste van de algemene reserve vrij besteedbaar.  Daarnaast werd besloten dat een bedrag van € 100.000 beschikbaar komt om projectkosten (zoals promotie en communicatie) te dekken.
Harmsma: ‘De wethouder heeft aangegeven ‘alles op alles’ te zetten om de benodigde aansluitingen te halen. Het college is volgens ons mede verantwoordelijk voor het succes’.

Actieplan

Hij verwacht op korte termijn een actieplan voor promotie. ‘Het is heel belangrijk dat inwoners en ondernemers in de hele gemeente kunnen beschikken over snel internet. We hopen dat het college dat proces maximaal ondersteunt’.