Vol gas op het gras van Willemsoord

Willemsoord – Toeval bestaat niet.

In het dorp waar haar grootvader Jetse de lagere school bezocht en in 1949 tijdens het jaarlijkse dorpsfeest de lokale pers haalde omdat hij al zijn klasgenootjes in de autopedrace te snel af was, daar stond afgelopen zaterdag bijna zeventig jaar later  kleindochter Nina Ferwerda (19) op de hoogste trede van het podium bij de Noordelijke grasbaanraces.

Destijds feestterrein in Willemsoord, onlangs domein van het Koloniefeest, nu ondergrond van spannende en spectaculaire grasbaanraces.

10 verschillende klassen

Maar de inwoonster van De Blesse op haar 250 cc motor was niet de enige die zich in de kijker reed. Op het gras van Willemsoord waren er ook eerste plaatsen voor de regiorenners Wout van der Bij uit Oldemarkt (50cc) en Tonny Blok uit Noordwolde (125cc jeugd). Er werd in 10 verschillende klassen gereden, Met ruim 100 deelnemers uit geheel Noord-Nederland een fraaie racemiddag. Deze zesde editie van de wedstrijden in het voormalige koloniedorp, die onder de paraplu van de Noordelijke VTMBond werd verreden, trof aanzienlijk beter weer dan vorig jaar. Toen tot de enkels in de blubber, nu prima omstandigheden. Het talrijke publiek genoot beide dagen van de prima georganiseerde  grasbaan-motorsport.

VTMB-rijders

Zondag kwamen de VTMB-rijders in actie. Van de regiodeelnemers stond Nina Ferwerda opnieuw op de hoogste trede van hert erepodium. Klasse verloochent zich niet. Marcel Vlig uit Lemmer won na afloop de ludieke Barrel Race. In totaal kwamen ruim 1500 toeschouwers en begeleiders naar het circuit tussen Steenwijkerweg en spoorlijn. 180 coureurs kwamen er in actie.