CDA stelt vragen over sportvelden Steenwijkerland

Steenwijk - Het voetbalseizoen staat weer op het punt van beginnen. Vele teams zijn al in training en de eerste oefenwedstrijden zijn gespeeld.

Er zijn echter ook een aantal verenigingen waar op dit moment niet getraind kan worden, constateert de CDA fractie van Steenwijkerland. .'Bij onder meer SV Steenwijkerwold, FC Oldemarkt SV VENO kan op dit moment niet volledig getraind worden, doordat er in de zomermaanden drainage aangelegd is. Ook zijn er problemen met het het aanleggen van verlichting'.

Verantwoordelijkheid van de gemeente

Aangezien de gemeente verantwoordelijk is voor het aanleggen van de drainage en de verlichting, wil de fractie van het CDA Steenwijkerland graag weten hoe dit zo ver heeft kunnen komen.

Wat is de oorzaak?

Daarom wordt er aan het college gevraagd wat de oorzaak hiervan is en of de situatie door middel van betere planning en communicatie voorkomen had kunnen worden.

Teleurgesteld

Ook wil het CDA weten of het college zich ervan bewust is, dat de verenigingen werken met vrijwilligers en dat zij, maar ook de spelers, op deze manier teleurgesteld kunnen raken in de gemeente. Daarnaast is de fractie ook benieuwd of het college het vertrouwen in de gemeente weer wil herstellen bij de verenigingen.

Snel oplossen

De vragen moeten binnen veertien dagen beantwoord worden door het college, maar het CDA hoopt dat de problemen bij de verenigingen voor die tijd al opgelost zijn, zodat er op een positieve manier aan een nieuw voetbalseizoen begonnen kan worden.