Gezellig samen tafelen

Steenwijk - In het kader van de Week tegen Eenzaamheid organiseerden medewerkers van Albert Heijn Prinsen Hoven, Sensoor en Zorgcentrum Zonnekamp afgelopen woensdag een gezamenlijke lunch voor de bewoners van Zonnekamp.

Medewerkers van AH Prinsen Hoven en vrijwilligers van Sensoor toverden woensdagmorgen de koffiezaal van Zonnekamp om tot een grote eetzaal. Compleet met schalen met diverse broodjes, vleeswaren, echte boter, sappen, vers fruit en koeken op de tafels. Een genot voor het oog; een feest voor de bewoners, zo bleek later. Rita Mouwer heette iedereen van harte welkom en nodigde de bewoners uit om vooral te genieten van al dit lekkers. En dat kwam helemaal goed: croissantjes, vers gebakken bolletjes en suikerbrood komt niet dagelijks op tafel. Niet alleen de bewoners genoten, ook de organistoren merkten dat ze 'in de roos geschoten'  hebben. Kortom: een zeer geslaagde maaltijd en… voor herhaling vatbaar.
Ook Sensoor leverde twee 'ingrediënten',  waardoor het allemaal nog leuker werd. Op de placemats stonden vragen om over na te denken en vlaggetjes met spreuken die leidden tot leuke gesprekjes en meningen aan tafel. Tot slot was er voor iedereen een mooie roos.