Vermilion wil tot 2027 gas winnen in Eesveen

Eesveen – Vermilion wil tot 2027 gas winnen uit de grond bij Eesveen. De Canadese oliemaatschappij heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij het ministerie van Economische Zaken.

De gasbel die wordt aangeboord, ligt tussen Eesveen en Wapserveen. Hoeveel gas in de grond zit is niet bekend, maar Vermilion verwachtte bij de proefboringen eerder dit jaar een gasbel ter grootte van ongeveer 500 miljoen kuub. Vermilion wil de gaswinning aansluiten op het al bestaande netwerk aan De Wulpen in Eesveen.

Het gewijzigde winningsplan ligt tot 14 december ter inzage. Bovendien wordt op donderdag 23 november van 19.30 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst gehouden in Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord over de gevolgen van de plannen. Vermilion heeft bewust gekozen voor een bijeenkomst in Wilhelminaoord, omdat de bijeenkomst over het gasveld Eesveen wordt gecombineerd met een bijeenkomst voor de gaswinning uit het gasveld Vinkega, waarvoor eveneens een aanvraag is gedaan.

Het zogeheten ontwerp-instemmingsbesluit voor de gasboring in Eesveen is in te zien tijdens openingstijden in het gemeentehuis in Steenwijk, het gemeentehuis in Diever en bij het ministerie van Economische Zaken in Den Haag. Ook via deze link kunt u het plan inzien.