SP wil meer helderheid over gaswinning in de regio

Willeminaoord - De fracties van de SP in Steenwijk en Meppel/Westerveld zijn niet gerust op de gasboringen in en rond de gemeenten.

De SP vreest voor een herhaling van Groningen waarbij inwoners veel overlast ondervinden maar geen enkele vorm van compensatie ontvangen. 

De SP in Meppel/Westerveld en Steenwijkerland hebben de plannen bestudeerd. Een daling van 5 cm is niet ondenkbaar volgens de plannen. Ook aardbevingen tussen de 2 en 4 op de schaal van Richter liggen in het verschiet voor de Kop van Overijssel, Zuidwest Drenthe en Zuidoost Fryslân.

Opzichzelfstaande bevingen van deze kracht veroorzaken over het algemeen geen tot weinig schade maar door verzakkingen in combinatie met aardschokken is de kans op schade volgend de partij zeer groot.

De SP ziet liever dat het ministerie van Economische Zaken stopt met gaswinning in kleine gebieden en inzet op duurzame oplossingen. 

Daarom zullen de afdeling donderdag 23 november vanaf 19:30 uur ook aanwezig zijn bij de voorlichting in “Ons Dorpshuis”, Linthorst Homanstraat 14 in Willeminaoord om aldaar meer helderheid te vragen en inwoners te ondersteunen.