Uitzending van 'Opsporing Verzocht' levert 15 tips op

Steenwijk - De uitzending van Opsporing Verzocht heeft gisteravond 15 tips opgeleverd over de moord op Halil Erol.

Volgens een woordvoerder van de politie zitten er bruikbare tips bij 'waar we verder mee kunnen.'

De politie tast nog steeds in het duister omtrent de toedracht van de moord op Erol Halil in 2010. ‘Wie heeft hem omgebracht, wanneer en waarom?’, vroeg politieman Jan Thijs van Hemmen dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Volgens hem komen er in de regel meer tips binnen als er een verdachte vast zit en daar heeft de politie nu haar hoop op gevestigd. Ook staat er nog steeds een beloning van €15.000,- voor de tip die leidt naar de dader van de zogeheten ‘puzzelmoord’.

Dwaalsporen

Ook is de politie op zoek naar meer informatie over de zandkleurige zak van polyester, te sluiten met klittenband, waarin zijn lichaamsdelen werden gevonden. Zijn hoofd en handen zijn overigens nog steeds niet gevonden.
Van Hemmen liet weten dat er een aantal keren dwaalsporen lijken te zijn uitgezet door de dader. Zo is er op de ochtend na de verdwijning van Halil gebeld met zijn telefoon. ‘Dit om te suggereren dat hij nog in leven zou zijn’. Een ander dwaalspoor was de uitgebrande auto van Halil, waar de kentekenplaten van af waren gehaald. Later bleken deze platen gezien te zijn in Zoetermeer en Rotterdam.

Scenario

Omdat er nieuwe informatie binnen is gekomen bij de politie werd het onderzoek in stilte weer opgestart en is er een scenario geschetst, waar nu bewijs voor wordt gezocht. Daarom is de 39-jarige Groningse aangehouden en wordt in haar woning – waar nu andere mensen wonen – gezocht naar bloedsporen. ‘Dit gebeurt met luminol, en door te werken met blauw licht kun je zelfs na zeven jaar nog bloedsporen zichtbaar maken’, lichtte Van Hemmen toe.