PvdA Westerveld helpt inwoners bij zienswijze over gaswinning

Wilhelminaoord - De informatieavond in Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord van donderdagavond 23 november over de mogelijke gevolgen van gaswinning in de gemeenten Westerveld en Steenwijkerland is niet goed verlopen.

Dat is althans de mening van PvdA-fractievoorzitter Jan Puper. 'Het was te druk, te chaotisch en veel mensen hebben niet de informatie gehad waarop ze hoopten.' Ook het PvdA statenlid Peter Zwiers was aanwezig en ontving diverse vragen van bezorgde inwoners over wat zij nu kunnen en moeten doen.

De PvdA-fractie in Westerveld organiseert een tweede bijeenkomst. Op woensdagavond 6 december kunnen inwoners opnieuw in Ons Dorpshuis terecht. De daar aanwezige PvdA’ers helpen iedereen die dat wil met het indienen van een zienswijze. Jan Puper: "Aanvragen voor gasboringen zijn voor de gemeente politiek complex, ook wij staan deels op afstand maar wat wij wel kunnen is hulp bieden aan de inwoners die een zienswijze willen indienen. We spreken als PvdA niet alleen onze zorgen uit maar begeleiden de inwoners in de juridische wijze van het indienen van een zienswijze."

Belangstellenden kunnen op 6 december vanaf 19.00 tot 21.00 uur terecht in Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord.