Politie vindt bloedsporen na doorzoeking huis in moordzaak Halil Erol

Groningen - In de woning aan de Doornbosheerd in Groningen, die vorige week werd doorzocht op bewijsmateriaal in het onderzoek naar de moord op Halil Erol uit Steenwijk, zijn bloedsporen gevonden.

De politie meldde de vondst dinsdagavond in Opsporing Verzocht. De uitzending van vorige week leverde ruim twintig tips op over de moord op Halil Erol. Volgens de politie zouden er veel tips binnen zijn gekomen over de zakken waarin de eerste lichaamsdelen zijn gevonden. 

De 39-jarige Groningse die twee weken geleden werd aangehouden in de moordzaak Halil Erol, werd vorige week vrijgelaten. De officier van Justitie ziet op dit moment geen redenen om haar langer vast te houden.

Verdachte

De vrouw wordt niet voorgeleid aan de rechter-commissaris, maar blijft wel verdachte. De Groningse, eerder aangehouden voor medeplichtigheid van moord, wordt nu nog verdacht van het wegmaken van het lijk en/of het beschikbaar stellen van haar woning.

De politie vermoedt dat in deze woning aan de Doornbosheerd in Groningen destijds het lichaam van Halil Erol in stukken is gedeeld. De feiten waarvan de vrouw wordt verdacht zijn inmiddels, zeven jaar later, verjaard.