Jan Vredenburg lijsttrekker CDA Steenwijkerland

Steenwijk - Op een drukbezochte ledenvergadering in Oldemarkt hebben de leden van het CDA Steenwijkerland Jan Vredenburg uit Giethoorn gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Samen met Femedith Kersjes uit Vollenhove, nummer twee op de lijst, zijn zij twee zittende raadsleden die voor ervaring in de nieuwe fractie moeten gaan zorgen.

Nieuw gezicht

Op nummer drie staat het eerste nieuwe gezicht op de lijst, Steven Boersma uit Steenwijk. Hij is op dit moment burgerraadslid voor het CDA. Ook nieuw op de lijst zijn Gerrit Vinke uit Tuk op nummer vier en Clazinus Netjes uit Steenwijk op nummer vijf. Jan van Beekhuizen uit Sint Jansklooster staat op nummer zes.

Wim Brus staat als een van de wethouderskandidaten op nummer 7 (er zijn meerdere kandidaten).

Vrouwk Weemstra keert niet terug

Vrouwk Weemstra (60) heeft na twee periodes van vier jaar aangegeven te willen stoppen met het raadswerk. De afgelopen periode was ze fractievoorzitter. ‘Tijd om het stokje over te dragen’. 
“We hebben hiermee een goed team, waarmee we vol vertrouwen de verkiezingen in kunnen gaan”, aldus lijsttrekker Jan Vredenburg. “Een mix van ervaring, maar ook nieuwe mensen, met verschillende achtergronden.”

Jongeren

Bijzonder blij is Jan Vredenburg met het aantal jongeren op de lijst. “We hebben op onze lijst vijf mensen onder de 35, met onder andere Steven Boersma op drie en Rhandy Schreur uit Scheerwolde op nummer acht. Het is mooi om te zien dat zij zich ook in willen zetten voor een sterke gemeenschap in Steenwijkerland.”