GroenLinks Steenwijkerland kiest voor trio

Steenwijk - GroenLinks keert met drie kandidaten terug in de politieke arena van Steenwijkerland: Ronald van Vlijmen, Aletta Makken en Fred van der Ende.

Die opvallende keuze, zonder vooruitgeschoven lijsttrekker, werd woensdag tijdens de ledenvergadering toegelicht en bepleit door Folkert Jellesma, voorzitter van de kandidatencommissie. Na een eerdere periode samen met D66 en in een breder politiek verband (PAS) mikt het eerder dit jaar heropgerichte GoenLinks weer op een eigen vertegenwoordiging in de gemeenteraad van Steenwijkerland.
De drie politici leveren een mix uit Steenwijk en het buitengebied en zijn zeer breed georiënteerd. Van Vlijmen, Makken en Van der Ende zijn in de Kop van Overijssel actief op terreinen als zorg, welzijn, natuur en landschap. De lijst van de afdeling Steenwijkerland van GroenLinks telt momenteel acht namen, onder wie diverse kleine ondernemers. De lijst wordt gecompleteerd door Ysbrand Visser, Alexander Tienstra, Martine Koekebakker, Martien Spitzen en Guido van der Veen.
Gezien de uitslag van GroenLinks in Steenwijkerland bij de laatste Tweede Kamer-verkiezingen, ligt een terugkeer in de gemeenteraad volgens de partij voor de hand.