De Vriendenkring brengt Dolle beestenboel

Oldemarkt - Het wordt een 'Dolle beestenboel' in MFC Dalzicht in Oldemarkt op zaterdag 27 januari vanaf 20.00 uur en zondag 28 januari vanaf 14.30 uur.

Toneelvereniging De Vriendenkring brengt deze klucht in drie bedrijven tijdens haar jaarlijkse uitvoeringen. De voorverkoop van de kaarten start vrijdag 5 januari.

Sinds oktober is De Vriendenkring onder leiding van regisseur Janny Bos druk bezig met het repeteren van de klucht. 'Er wordt stevig gerepeteerd, maar we moeten nog wel even aanpoten,' zegt de regisseur. Vijf vrouwelijke en twee mannelijke leden gaan de hoofdrollen vertolken. De toneelvereniging is trots dat dit jaar een paar nieuwe jonge leden meespelen. Daarmee hoopt ze naast haar vaste trouwe publiek, ook jonge toeschouwers te kunnen trekken. De regisseur vertelt dat het toneelstuk, geschreven door  Henk Roede, zich afspeelt in het kantoor van de dierentuin. Het personeel verwacht hoog bezoek van de koning. Maar eerst komt er nog een strenge inspecteur op bezoek, die veel zaken afkeurt. Kan het personeel alles nog op tijd in orde brengen? De klucht is volgens Janny Bos echt van deze tijd, ook laptops en mobiele telefoons spelen een rol.

De kaartverkoop start op vrijdag 5 januari in Dalzicht. In de voorverkoop kost een kaartje €6,50. Voorafgaand aan de voorstellingen bedraagt de entree €7,50. Voor beide voorstellingen zijn 160 kaarten beschikbaar.