Programma Filmhuis Steenwijk voor eerste kwartaal bekend

Steenwijk - Komende weken staan de volgende films op het programma in het Filmhuis Steenwijk (Dyka Vestzaktheater van Rabo Theater De Meenthe).

Donderdagavond 11 januari om 20.15 uur wordt de film ‘Félicité’ vertoond. Zij is een vrijgevochten, trotse vrouw en zangeres in een bar in Kinshasa. Haar leven wordt volledig overhoop gehaald wanneer haar 14 jarige zoon het slachtoffer wordt van een motorongeval. Om hem te redden gaat ze koortsachtig op zoek naar een oplossing.

Nocturnal Animals

Donderdagavond 18 januari is om 20.15 uur de film ‘Nocturnal Animals’ te zien. Het is bijna twintig jaar geleden dat Susan Morrow haar eerste man, de ongepubliceerde schrijver Edward Sheffield, verliet. Inmiddels is ze een succesvol kunstenaar en getrouwd met een rijke echtgenoot. Op een dag ontvangt ze een manuscript van haar ex-man. Susan wordt opgezogen in de roman, die beschrijft hoe een vakantie van een gezin een vreselijke en gewelddadige wending krijgt. Het verhaal doet bij Susan herinneringen naar boven komen over haar eerste huwelijk en confronteert haar met een ongemakkelijke waarheid over zichzelf.

Filmprogramma eerste kwartaal 2018

Het nieuwe filmprogramma voor het eerste kwartaal is inmiddels samengesteld door de filmraad van Filmhuis Steenwijk. Zo is op 23 januari de film ‘120BPM’ te zien en wordt op 6 februari ‘The Big Sick’ vertoond.

Bijzonder is dat op dinsdagavond 13 maart ‘Loving Vincent’ op het programma staat. Een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. De eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Voor het complete programma en reserveren:

www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk.

Meer info: tel. (0521) 514 004.