Workshop Energieneutraal verbouwen krijgt vervolg

Regio - Zo’n zeventig huiseigenaren uit de regio deden afgelopen maand mee aan de workshop Energieneutraal Verbouwen. Hiermee was het een goed bezochte eerste bijeenkomst die in februari een vervolgt krijgt.

Ook nieuwe belangstellenden kunnen instappen in het traject. Voor hen wordt op 30 januari een workshop georganiseerd.

De aanwezigen kregen informatie over de mogelijkheden om het energieverbruik te verlagen en duurzame energie op te wekken. Veel woningeigenaren denken na over hoe zij hun woning toekomstbestendig kunnen maken. Sommige woningeigenaren staan nog aan het begin en oriënteren zich. Andere woningeigenaren werden bevestigd in hun plannen voor het energieneutraal maken van hun woning.

Workshop in Staphorst

Huiseigenaren die ook aan de slag willen met hun woning, kunnen op 30 januari deelnemen aan een vergelijkbare workshop in Staphorst. Op de website van het energieloket www.energieloket-west-overijssel.nl onder het kopje ‘energieneutraal verbouwen’ kunt u zich aanmelden en wordt begin januari de exacte locatie bekend gemaakt.

Project Energieneutraal Verbouwen

De gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Ommen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en stichting Pioneering werken samen aan het project Energieneutraal Verbouwen. Ze ontwikkelen een standaardaanpak voor vrijstaande en 2-onder-1-kapwoningen. Hierdoor wordt energieneutraal verbouwen eenvoudiger en goedkoper voor zowel woningeigenaren als bouwbedrijven. Het project wordt financieel ondersteund door de provincie Overijssel en de VNG.