Kandidatenlijst D66 Steenwijkerland bekend

Steenwijk - D66 Steenwijkerland heeft de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Theo Versteeg is gekozen als lijsttrekker.

‘Ik ben ontzettend blij met deze mooie lijst en kijk met vertrouwen naar de komende verkiezingen', zegt lijsttrekker Theo Versteeg. 'Het is een enthousiast team met veel kwaliteit én diversiteit. Kandidaten met politieke ervaring en onervaren mensen, maar allemaal met een eigen achtergrond, kennis en expertise waar de toekomstige fractie baat bij heeft. Ik heb er enorm veel zin in om met deze groep aan de slag te gaan en een constructieve bijdrage aan onze gemeente te leveren!'.

Afdelingsvoorzitter Jos Mooijweer: ‘De volgorde van de lijst is bepaald door middel van een online (e-voting) stemming door de leden van D66 Steenwijkerland. ’Dit is een sterke lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen en ik ben er trots op dat deze getalenteerde mensen zich namens D66 voor onze gemeente willen inzetten.’

Wethouder Dieke Frantzen heeft ervoor gekozen om na deze periode niet door te gaan in de politiek.

Kandidatenlijst

Achter Versteeg staat Emmy Elgersma op de tweede plaats, Minze Leistra op de derde plek, Thom de Vries als vierde en Jan Willem van Dalen staat vijfde. De lijst wordt voltooid door Harrie te Raa (6e), Aad van der Linde (7e), Jos Mooijweer (8e), Marjolein Thoma (9e), Edgar Vernooy (10e), Grieko van Dijk (11e), Arjun van der Dussen (12e), Anton Fakkert (13e), Henk Houter (14e) en Antoinette Langedijk e/v Versteeg (15e).