Taalcoaches en buitenlanders gaan met elkaar in gesprek

Vollenhove - Toekomstige taalcoaches en mensen die hulp nodig hebben met de Nederlandse taal kwamen eind december bijeen tijdens de eerste inloopochtend van het Koffiehuis in de Kringloopwinkel Vollenhove.

Mensen die moeite hebben met Nederlands spreken, lezen of schrijven gingen onder het genot van een kopje koffie of thee in gesprek met anderen. 

De toekomstige taalcoaches ontvingen informatie van Stichting Taalpunt over het werk. Een taalcoach is een vrijwilliger die iemand helpt met de Nederlandse taal, hij/zij is getraind om die te ondersteunen. Samen gaan ze aan de slag om de gestelde taaldoelen te bereiken.

Tijdens dit gezellige samenzijn konden de taalondersteuners en de steunontvangers ongedwongen met elkaar praten, ervaringen uitwisselen en elkaar helpen.

Op woensdagmiddag 17 januari is er van 15.00 uur tot 16.30 uur opnieuw een bijeenkomst in de Kringloopwinkel Vollenhove. Hulp en koffie wordt gratis aangeboden door een aantal samenwerkende organisaties zoals Stichting Taalpunt, de Bibliotheek, Vluchtelingenwerk en de Kringloopwinkel Vollenhove.

Op dinsdagavond 30 januari wordt er een thema-avond georganiseerd met als onderwerp zorg. Deze avond begint om 19.00 uur en zal tot ongeveer 20.00 uur duren, natuurlijk is er gelegenheid om na te praten. De deuren aan de Weg van Rollecate 11 zijn dan vanaf 18.45 uur geopend.