Nieuwjaarsconcert in de Meenthe: een mooie traditie

Steenwijk - Het traditionele Nieuwjaarsconcert in de Meenthe is inmiddels uitgegroeid tot een groot muzikaal spektakel.

Een prachtig evenement om het begin van het nieuwe jaar mee in te luiden. Dit bijzondere concert met Harold Kooij, Adriaan Stoet, Clara de Vries en het Jeugd Symfonie Orkest ‘De Vuurvogel’ is op zaterdagavond 6 januari en begint om 20.00 uur in de Eleq Theaterzaal.

Harold Kooij en Adriaan Stoet zijn de rode draad 

Pianist Harold Kooij en violist Adriaan Stoet zijn de rode draad deze muzikale avond. Zij combineren all-time hits uit de klassieke muziek met popnummers. Weense walsen en De Vier Jaargetijden worden moeiteloos afgewisseld met Jazz en Blues. Maar er is ook ruimte voor verstilling en ontroering. Een glansrol is er voor zangeres Clara de Vries, die zowel schittert in aria´s van Puccini als in musicalsongs uit bijvoorbeeld ‘Les Miserables’. Iedereen veert op als zij ten tonele verschijnt!

De Vuurvogel

Het Jeugd Symfonie Orkest de Vuurvogel maakt dit concert tot een uniek en speciaal evenement. Het succesvolle orkest uit Zwolle bestaat uit maar liefst 90 muzikale jongeren, die overal in Europa concerten hebben gegeven. Onder leiding van dirigent Albert Dam brengen ze bekende stukken uit films, opera´s, klassiek en nog veel meer. Samen met de drie solisten musiceren ze de sterren van de hemel! Het nieuwjaarsconcert.