Kia wil grenzeloos zijn voor iedereen

Breukelen - Kia presenteert op de Consumer Electronics Show (CES) 2018 in Las Vegas haar visie op de toekomst van mobiliteit.

Onder de noemer ‘Boundless for all’ (Grenzeloos voor iedereen) presenteert Kia een toekomst waarin de mogelijkheden voor mobiliteit en vervoer onbeperkt zijn. Om mobiliteitsdiensten beter te maken, demonstreert Kia een reeks technologieën als onderdeel van haar nieuwe ‘ACE’-strategie om auto’s Autonomous, Connected en Eco/Electric te maken.

‘Boundless for all’ is de visie van Kia, waarin iedereen kan genieten van de voordelen van toekomstige mobiliteit. Dit is het manifest voor haar rol als aanbieder van massamobiliteit in de toekomst. Klanten van nu vinden vaak dat een auto ‘slechts een vervoermiddel’ is, maar Kia is vastberaden om voor meer te gaan door een bredere oplossing voor mobiliteit aan te bieden. ‘Boundless for all’ staat voor een toekomst waarin een voertuig zoveel meer is,’ stelt Woong-chul Yang, vice-voorzitter en hoofd R&D Centre van Kia.

De ‘ACE’-strategie van Kia is gebaseerd op drie elementen die samen voor de toekomstvisie van persoonlijke mobiliteit zorgen: autonomie (zelfrijdend), connected en eco/ elektrisch. Kia wil autonoom rijdende auto’s op de markt brengen en in 2021 met tests in ‘Smart Cities’ beginnen. Verder past Kia in 2025  Kia connected autotechnologie toe in elk segment van haar modellengamma. Ook introduceert de autofabrikant tot 2025 zestien voertuigen met elektrische aandrijving in de vorm van nieuwe hybrides, plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s inclusief een gloednieuwe brandstofcelauto (FCEV) in 2020.

Deeldienst

Tegelijk met de nieuwe technologie kondigt Kia aan dat het haar autodeeldienst ‘WiBLE’– gelanceerd in 2017 in Korea – verder uitrolt in 2018, te beginnen in Europa. De interactieve presentaties van Kia tijdens CES 2018, geven een voorproefje van een toekomst van ‘Beyond Autonomous Driving’. Bezoekers kunnen autonome rijtechnologieën zelf ervaren via een VR-simulator (Virtual Reality) en via een V2X-diorama zien hoe auto’s zich kunnen verbinden met andere voertuigen in een stedelijke omgeving. Kia wil in 2019 een grootschalige testvloot aan autonome voertuigen op de openbare weg in gebruik nemen als opmaat voor commerciële productie van deze technologie. Het hoopt Level 4 autonoom rijden in slimme steden mogelijk te maken in 2021 met een nieuw Smart City-pilotproject.

Connected

‘De connected auto’s van Kia worden grenzeloos en bieden een nieuwe mobiliteitservaring. Virtual reality, zelfrijdende auto’s en ‘vehicle-to-everything’ connectiviteit werden ooit beschouwd als technologie van een verre toekomst. Nu deze steeds sneller realiteit worden, onderzoekt Kia hoe het de nieuwe technologie het beste kan inzetten en toepassen voor haar klanten.

Kia blijft zijn gamma milieuvriendelijke voertuigen de komende jaren verder uitbreiden en biedt in 2025 in totaal zestien voertuigen aan met elektrische aandrijving, waaronder een brandstofcelauto (FCEV) in 2020. ‘In het jaar 2025 bieden wij zestien modellen aan met een geavanceerde aandrijflijn; vijf nieuwe hybrides en plug-in hybrides, vijf nieuwe volledig batterij-elektrische auto’s en een op volume gerichte FCEV in 2020. Deze FCEV vormt de spil van Kia’s inspanningen om een emissievrije mobiliteit te realiseren.’