CPB zet in op initiatieven van inwoners

Steenwijkerland - In het verkiezingsprogramma van de Christelijke Partij Burgerbelangen (CPB), dat donderdag aan de leden werd gepresenteerd, zet de partij in op initiatieven van inwoners.

Meest prominent is dat de partij een fonds van € 500.000,- per jaar beschikbaar wil stellen voor financiële ondersteuning van initiatieven uit de samenleving. Lijsttrekker Jacqueline Willemsen: 'De tijd dat de gemeente plannen maakte en die uitvoerde zijn wat ons betreft voorbij. De inwoners van Steenwijkerland moeten de mogelijkheid krijgen om zelf plannen te maken voor hun straat, wijk of dorp. De gemeente moet daarna kijken hoe die plannen zo goed mogelijk door en met de initiatiefnemers uitgevoerd kunnen worden. Maar dan moeten we ook zorgen dat er geld is voor cofinanciering door de gemeente. Niet voor niets is de titel van ons programma: Samen kunnen we meer.'

Uit heel Steenwijkerland

In november presenteerde de CPB de eerste vijf namen van de kieslijst. Donderdag volgen er nog 31. Willemsen: 'We zijn bijzonder trots dat zoveel mensen hun steun geven aan de CPB. Niet in de laatste plaats vanwege het aantal vrouwen en jongeren (twee kandidaten jonger dan 24 jaar bij de eerste tien!). Onze kandidaten komen uit de gehele gemeente Steenwijkerland.'

De CPB is een lokale politieke partij die zich inzet voor alle inwoners van Steenwijkerland. Samen met de inwoners wil de partij zorgen voor een fijn leefklimaat, en ondersteuning bieden aan iedereen die dat nodig heeft.Tijdens de ledenvergadering werd het nieuwe logo van de CPB gepresenteerd en hebben de leden de kieslijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld.

Het programma en de tien speerpunten waarmee de CPB de verkiezingen ingaat zullen binnenkort via de website beschikbaar zijn.