Auti-start bestaat 10 jaar

Steenwijk - Auti-start viert op 1 februari 2018 haar 10-jarig bestaan. Het feest, waarop (oud)jeugdigen, ouders/verzorgers en relaties welkom zijn zal plaats vinden in de sportzaal van Rabo Theater De Meenthe tussen 15.00 en 18.00 uur.

Onder het genot van livemuziek van de band ‘Lemonade’ en een hapje en drankje is er gelegenheid om Auti-start te feliciteren en kan de jeugd zich uitleven op een springkussen en creatieve activiteiten.
In de afgelopen 10 jaar heeft Auti-start zich ontwikkeld tot een bekende naam in de jeugdhulpverlening op het gebied van jeugdigen met onder meer autisme en aanverwante problematiek. Vanuit drie locaties in Steenwijkerland wordt er aan ongeveer 140 jeugdigen behandeling, begeleiding, kortdurend verblijf of 24-uurs verblijf geboden met als doel dat de jeugdige en het netwerk weer zelfstandig verder kunnen. Autisme is niet te genezen maar je kan er goed mee leren omgaan.

Hulp van professionals

Een jeugdige met autisme opvoeden en begeleiden vraagt dan ook meer van ouders, scholen en (sport)verenigingen dan gemiddeld. De professionals van Auti-start helpen daar waar nodig, dat kan zijn in een gezin maar ook op school of tijdens het sporten. Een netwerkbijeenkomst met familie kan er voor zorgen dat er meer begrip ontstaat.
 
Voor meer informatie: www.auti-start.nl