Kandidatenlijst PvdA Steenwijkerland gereed

Steenwijk- De Partij van de Arbeid in Steenwijkerland heeft zijn lijst met kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart gereed. Lijsttrekker en kandidaat-wethouder is Trijn Jongman uit Vollenhove.

Nummer twee van de lijst is de relatieve nieuwkomer Steven Bunt uit Giethoorn en verrassende nummer drie is de bekende Jannes Mulder, die na een afwezigheid van vier jaar heeft aangegeven terug te willen keren in de gemeenteraad. Eerder zat hij namens andere partijen in de raad.

De sociaal-democraten willen zich er de komende vier jaar vooral sterk voor maken dat inwoners zeker zijn van goede zorg aan huis, betaalbare en duurzame woningen, dat er passend werk is voor iedereen en goed en toegankelijk onderwijs in de buurt. Daarnaast benadrukt Trijn Jongman: ‘We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Want op de allereerste plaats moet de politiek betrouwbaar zijn. En als gemeente moet je altijd in gesprek blijven met je inwoners.'

Willem Sommer uit Steenwijk is vierde op de kandidatenlijst, Tinus Wolters (Steenwijkerwold) is vijfde, Marko Ferwerda (Steenwijk) is zesde. De ‘top-9’ bestaat verder uit: Wim Konter (Vollenhove), Roland Logtmeijer (Steenwijk) en Jan Cordes uit Tuk. Verderop in de lijst ondermeer Trijn Jongman’s dochter Iris en de oud-wethouders Teun Boxum en Luc Greven, welke laatste als lijstduwer fungeert.