Open dag bij Agrifac trekt veel bekijks (foto's + video)

Steenwijk - De open dag in het nieuwe bedrijfspand van Agrifac aan de Eesveenseweg kon zaterdag op massale belangstelling rekenen. Binnen een paar uur waren er al meer dan drieduizend bezoekers binnen.

Verkeersregelaars begeleidden het toestromende verkeer naar een parkeerplaats, maar konden niet voorkomen dat zelfs naar de afslag Steenwijk op de A32 een file stond.

Bezoekers kregen bij de ingang toegang tot een ruimte met gratis drinken en eten. Naast deze ruimte was een tribune waar de allernieuwste spuitmachine, de revolutionaire Condor Endurance, getoond werd. Dat gebeurde na een schitterend uitgevoerde danssessie. Een wervelende vertolking door de groep Elisance onder leiding van Steenwijkse Elisa Knol met een verrassende inbreng van oud-Steenwijker Fabian Weijdema, die tegenwoordig landelijk furore maakt. Na deze show viel letterlijk het doek, waarachter de assemblagefabriek tevoorschijn kwam. 

Naast alle indrukwekkende machines was er een enorme lijst van activiteiten. Van lego machines tot een technische uitleg over de allernieuwste spuit technieken en één van de leukste activiteiten: rechtop onder één van die machtige machines doorlopen.