D66 gaat voor samenwerking in de regio

Steenwijkerland - D66 heeft haar verkiezingsprogramma gepubliceerd. Goed werk, goed wonen en goede zorg zijn drie hoofdthema’s waar de partij zich voor gaat inzetten.

Het verkiezingsprogramma van D66 is opgebouwd uit 11 hoofdstukken. Meer inspraak door inwoners en samenwerking met de regio is in het gehele programma terug te vinden. “D66 wil kansen voor iedereen en daarvoor moet je over de gemeentegrenzen heen samenwerken. Als lokale afdeling met landelijk netwerk krijgen we dat voor elkaar”, aldus lijsttrekker Theo Versteeg.

Goed werk

In de afgelopen 10 jaar is het aantal banen in Steenwijkerland niet gegroeid en er staan teveel mensen langs de zijlijn. Talentvolle jongeren verlaten de regio en D66 wil dat er voor jonge mensen kansen zijn om te wonen en te werken. Er moet volgens D66 veel ingezet worden op innovatie en de gemeente moet een actieve rol spelen in de economische regio Zwolle.

Duurzaamheid en biodiversiteit

D66 Steenwijkerland ziet verder de energietransitie als enorme opdracht voor komende 30 jaar. “Wij zijn blij met de initiatief van de Burgertop G1000 en zijn van mening dat de voorstellen die daaruit voortvloeien uitgevoerd moeten worden.” Daarnaast schrijft D66 in haar programma dat biodiversiteit enorm onder druk is en dat aandacht hiervoor een prominente plaats moet krijgen bij ruimtelijke beslissingen.

Theo Versteeg is tevreden over het programma. “Na een periode dat D66 verantwoordelijkheid heeft genomen in het college, ligt er weer een nieuw ambitievol programma om mee aan de slag te gaan. We hebben goede kandidaten op de lijst die constant met mede-inwoners in gesprek zijn. We zijn klaar om ons werk voort te zetten.”

 

www.facebook.com/D66Steenwijkerland

www.d66steenwijkerland.nl