Stad & Esch - Diever organiseert Dag van de Techniek

Diever - Stad & Esch Diever organiseert op 6 maart de Dag van de Techniek. Doel van de dag is om leerlingen te interesseren voor technische opleidingen en beroepen.

Bijna 150 leerlingen, voornamelijk uit groep 7 van de basisscholen, komen naar Stad & Esch Diever toe om een dagdeel een technisch onderwijsprogram-ma te volgen. Ze kijken naar een film over techniek, ze spelen een quiz naar aanleiding van deze film, ze spelen het spelletje ‘petje, op petje af’ en ze construeren zelf een werkstuk in het technieklokaal.

Gereedschapskoffertje

Aan het eind van het programma krijgen de leerlingen het bekende gereedschapskoffertje van Stad & Esch aangeboden. In dat koffertje zit-ten waardebonnen die de leerlingen bij een aantal technische bedrijven kunnen verzilveren. Dat kan op zaterdag 10 maart. Dit kan bij Bouwbedrijf Van Dijk, Kleijberg Tweewielercentrum, Installatiebedrijf Sjab-bens, Heluto Installatietechniek, Autobedrijf Wanningen, Schildersbe-drijf Eggink. Deze bedrijven organiseren op die zaterdag diverse tech-nische activiteiten. De waardebonnen kunnen er worden ingewisseld voor een stukje gereedschap, waarmee de leerlingen hun gereedschapskoffertje kunnen vullen.