Groot verkiezingsdebat agrarische sector

Steenwijk - Ook deze verkiezingen organiseert LTO Steenwijkerland een groot debat. Net als 4 jaar geleden streven ze er naar om wederom het beste debat voor de verkiezingen te organiseren.

Op 8 maart komen alle 8 partijen samen in Fletcher hotel ‘De Hiddingerberg’. Alko Tolner, gastheer en eigenaar van Het Mauritshuis Blokzijl, legt de partijen het vuur aan de schenen leggen over belangrijke onderwerpen.

Stellingen

Innovatie, ruimtelijke inpasbaarheid, de spanning met N2000 en het effect van natuur in Steenwijkerland. Alles komt in stellingen voorbij. De partijen krijgen eerst de kans om zich kort voor te stellen aan de hand van 3 tal vragen. Daarna zullen partijen het tegen elkaar opnemen in het debat. Via een livestream kunnen de boeren in de zaal direct feedback geven aan de lijsttrekkers. Uiteraard zal aan het eind van de avond de winnaar van het debat worden gekozen.

Grote verschillen

‘Als we alle partijprogramma’s naast elkaar leggen zien we grote verschillen maar ook veel overeenkomsten’ aldus Annemiek Lukas, secretaris van LTO Steenwijkerland. ‘Sommige partijen willen terug naar kleinschalige landbouw, anderen streven naar innovatie en duurzaamheid, daar past kleinschaligheid minder goed in.’ Waar VVD pleit voor veel ondernemersvrijheid wil juist D66 veel meer regulering op de landbouw. GroenLinks wil dat burgers zelf tegels uit hun tuin halen voor het meer klimaatbestendig maken van hun leefomgeving, het CPB stelt weer dat ook naast natuurgebieden wel ruimte moet blijven voor uitbreidingsplannen van een agrarisch ondernemer. ‘We zien uit naar een spetterend debat waar alle partijen kleur moeten bekennen’. Het helpt onze leden en alle andere agrarische ondernemers en ondernemers die hun brood verdienen in de agrarische sector in hun keuze op 21 maart.

Het is een openbaar debat, locatie Hotel Fletcher De Hiddingerberg, aanvang 20:00 uur, zaal is om 19.30 uur open. Heeft u vooraf vragen dan kun u die sturen naar ltosteenwijkerland@hotmail.com.