Varend en rijdend stembureau op 21 maart

Steenwijk - Om het de kiezers zo gemakkelijk mogelijk te maken om te stemmen, heeft de gemeente Steenwijkerland een varend en een rijdend stembureau in het leven geroepen. Hiermee brengt Steenwijkerland de stembussen op 21 maart letterlijk naar de kiezers toe.

De groene wensboot (http://www.groenewensboot.nl/) vaart als stembureau door de waterrijke omgeving van Steenwijkerland. Dit varend stembureau legt op drie locaties aan, te weten:

van 10.00 tot 13.00 uur aan de kade tegenover Hotel Restaurant Geertien in Muggenbeet;

van 14.00 tot 16.00 uur aan de kade voor Restaurant het Riethuijs in Kalenberg;

van 17.00 tot 21.00 uur aan de kade aan de achterzijde van Buitencentrum Staatsbosbeheer in Ossenzijl.

Rijdend stembureau

De voormalige gevangenisbus van Veenhuizen (https://www.gevangenismuseum.nl/) rijdt als stembureau door het kenmerkende natuurgebied van Steenwijkerland. Het ontstaan van het gevangenismuseum in Veenhuizen is direct gelinkt aan de koloniën van Weldadigheid (UNESCO nominatie) die zich onder meer in Willemsoord bevinden. Daarom start de tour van deze bus in Willemsoord.

Het rijdend stembureau staat op de volgende locaties geparkeerd:

van 09.30 tot 11.30 uur bij café De Steen in Willemsoord;

van 12.00 tot 14.00 uur aan De Braambrink bij het dorpshuis in Paasloo;

van 14.30 tot 15.30 uur bij de brug in de bocht te Nederland (Veldhuisweg);

van 16.00 tot 19.00 uur op de markt in Steenwijk.

Stembureau op het station

Voor het eerst kan er in de gemeente Steenwijkerland op het NS intercitystation gestemd worden. In de vroege ochtend vanaf 05.15 uur kunnen de kiezers hier terecht.

Naast deze bijzondere stembureaus zijn er in Steenwijkerland 33 andere stembureaus. Kijk voor meer informatie op steenwijkerland.nl/Verkiezingen.