Zuiderzeerally vertrekt uit Oldemarkt

Oldemarkt - Het grootste rallysport evenement in de noorden, de Sijperda Zuiderzeerally, wordt gehouden op zaterdag 17 maart. Al jaren vinden de klassementsproeven het plaats in de omgeving van Steenwijkerland, Kampen en Emmeloord.

Voor het tweede jaar telt de rally ook mee voor de FIA Benelux Rally Trophy. Dit is een internationale serie opgezet door de wereldautosportbond FIA. De organisatie van de Sijperda Zuiderzeerally hoopt internationale rijders naar Emmeloord te lokken.

Op zaterdagochtend vertrekken de deelnemers uit Oldemarkt. De rallyauto’s worden officieel met de vlag gestart in de serre van de nieuwe uitspanning Mooi Oldemarkt. De starthandeling wordt gedaan door de wethouder van spoort. De eerste wagen vertrekt rond 10.30 uur met daarna om de minuut de volgende deelnemer.

Activiteiten

Er is buiten de uitspanning ook van alles te beleven. Zo staan er verschillende motoren van motorsporttalenten en auto’s uit andere disciplines. De finish is rond 23.00 uur aan de Paardenmarkt in Emmeloord. Meer info: www.zuiderzeerally.nl