Historie keert terug in Prins Mauritshuis

Blokzijl - Het grand café-restaurant Prins Mauritshuis in Blokzijl bestaat twintig jaar. De lancering van de eigen glossy ‘Van het Huis’ is de start van een bijzonder jaar. Een grote verbouwing staat op het programma, waarbij het de bedoeling is dat het rijksmonument Prins Mauritshuis zijn originele allure terugkrijgt.

Van 1873 tot 1928 is het gebouw in gebruik geweest als weeshuis. Daarna nam de kerk een tijdlang het gebouw in gebruik. Een verbouwing volgde om het monumentale pand een kerkelijke uitstraling te geven. In 1970 werd het gebouw verkocht aan particulieren. Achttien jaar later stapten Alko en Annemarie Tolner in, de uitbaters van het Prins Mauritshuis.

Balkon van deejay

Twintig jaar later staat een grote verbouwing op de rol. Alles gaat terug naar zijn oorspronkelijke staat van 1928. ‘Oude ramen komen weer in zicht, net als de historische kelder met waterput door middel van een glazen vloer. Tevens worden de wanden tussen het nieuwe grand café en de nieuwe keuken die gemonteerd wordt, van glas’, aldus Alko en Annemarie. ‘Het moet een schitterend grand café worden met veel lichtinval en historische allure. Een plek met de gelijke beleving als vroeger; een plek waar mensen elkaar ontmoeten maar nu met prachtige wijnen, speciaalbieren, heerlijk eten en sfeervolle muziek.’ Verder komt er een balkon, waar een deejay op bepaalde avonden kan draaien.

Vanaf 1 april is het Prins Mauritshuis iedere dag geopend vanaf 09.00 uur. De glossy wordt vandaag gepresenteerd tussen 17.00 en 19.00 uur. Wethouder Douwe Oosterveen neemt het eerste exemplaar in ontvangst.