Lenteconcert op landgoed De Oldenhof

Vollenhove -Vier jonge musici zijn zondag 27 mei te horen op het landgoed De Oldenhof. Ze vormen tezamen het Puellae Kwartet, een nog pril, maar zeer getalenteerd strijkkwartet, dat die zondag lentemuziek laat horen van Haydn, Mozart en Mendelssohn. Je hoort de vogels, je ruikt de bloemen, je voelt de zon.

De vier leden van het Puellae (meisjes) Kwartet zijn de violisten Julia Doornebosch en Annefloor Plantinga, altvioliste Nouschka van Schaik en celliste Loïs van Malenstein. Ze kregen al op jonge leeftijd les van gerenommeerde pedagogen en ze werden alle vier concertmeesters van het fameuze Haydn Jeugd Strijkorkest en het Nederlands Jeugd Strijkorkest.

Ze zijn nog jong deze musici, maar ze hebben al een respectabele staat van dienst. Ze wonnen eerste prijzen op verschillende nationale concoursen, volgden masterclasses bij grote musici en soleerden bij verschillende orkesten. Omdat ze bovenmatig zijn getalenteerd, heeft het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds hen waardevolle instrumenten ter beschikking gesteld.

Het concert wordt gegeven op zondag 27 mei bij De Oldenhof aan Oppen Swolle 7 en het begint om 15.30 uur. De vier musici spelen een vroeg ‘Italiaans’ kwartet van Mozart, een van de schitterende Russische kwartetten van Haydn, het vroegste kwartet van Mendelssohn, een weemoedige tango van Piazolla en de heel bekende, heel aantrekkelijke Polka van Sjostakovitsj. Reserveren is noodzakelijk via www.lentepodiumblokzijl.nl.