Irene Mulder ‘Kei van de Wijk’ in West

Steenwijk - ‘Leuk, een mooie erkenning’, zo sprak Irene Mulder blij verrast terwijl ze een kus kreeg van Trijntje Doorenspleet. Voor haar verdiensten in Steenwijk West werd Irene zaterdagochtend tijdens de jaarlijkse bloemetjesmarkt rond de Zuidwester aan de Gasthuislaan uitgeroepen tot ‘Kei van de Wijk’.

Ze kreeg de bijbehorende  kei-trofee en een cadeaubon uit handen van wethouder Trijn Jongman en wijkvoorzitter Sandra Delfsma.

‘Bezig bijtje’

Irene Mulder is in Steenwijk West een bezig bijtje. ‘Irene doet al jaren veel voor Steenwijk West. Ze zat al in de oude werkgroep van de Korf, is zeer actief met kinderen, en is ook in het wijkbestuur gekomen’, zo merkte Jongman op. De wethouder vertelde dat Irene Mulder ook veel voor de Korf heeft gedaan. ‘Ook actief bij de toneelclub in West en het stichtingsbestuur. Secretaris en coördinator voor de vrijwilligers. Ze springt ook regelmatig bij als er niet genoeg mensen zijn, zoals bij de bereiding van de buurthap. Kortom een Kei van de Wijk.’

‘Schouderklopje’

De aanmoedigingsprijs ‘Het schouderklopje’, die ‘de pluim’ werd genoemd, ging deze keer naar de vrijwilligers van de recentelijk opgeknapte wijkwerkplaats in de voormalige melkwinkel van de familie Van Dalen. Een cadeaubon, en komende woensdag worden de vrijwilligers getrakteerd op taart. Een cadeaubon was er ook voor een aantal bewoners in de wijk met fraaie tuinen. Met de uitgereikte bonnen konden de winnaars op de bloemetjesmarkt plantjes en andere zaken voor de tuin  aanschaffen. Naast bloemetjes was er op de markt, die tot even na het middaguur duurde, van alles te koop. Sieraden, kleding, boeken, CD-s, en tal van lekkere hapjes en drankjes.

Vuurdoop

Voor Trijn Jongman was het haar eerste officiële optreden in het openbaar als wethouder, zeg maar de vuurdoop. ‘Ik voel me hier thuis. In deze wijk is veel verbinding tussen mensen en organisaties met een erg actieve wijkvereniging’, aldus Jongman. Ze ging nog even in op de wijkvernieuwing die in West al enkele decennia gaande is. ‘Een aantal wijken in Steenwijk moeten een impuls krijgen. Hier is dat ook het geval.’ Een dag of tien wethouder, en ze blikte al vol enthousiasme richting de toekomst. ‘Want ik heb een portefeuille waar veel uitdaging in zit. Zorg en Welzijn, Kunst en Cultuur, tja dat zijn wel mijn dingen.’