Hightech infozuil in Willemsoord stuurt de toerist op pad

Willemsoord - Precies op de plaats waar bijna 200 jaar geleden generaal Johannes van den Bosch zich lyrisch uitliet over het kersverse nieuwe koloniedorp Willemsoord met de pas aangelegde kruising, daar werd gistermiddag met enig vlagvertoon het ‘Kolonie Informatie Punt’ officieel in gebruik genomen.

Van den Bosch sprak destijds over een verheven plaats en vanwaar geen mooier uitzicht denkbaar was, gistermiddag deden verschillende sprekers dat 198 jaar na dato nog eens dunnetjes over.

Het hightech informatiepunt biedt de toerist een scala aan mogelijkheden om er vanuit Kolonie 3 op uit te trekken. De infozuil scoorde hoog bij de aanwezige wethouders Trijn Jongman (Steenwijkerland) en Jack Jongebloed (Weststellingwerf), waarbij de samenwerking van de initiatief-nemers als rode draad werd genoemd en ook van belang voor eventuele uitbreiding. Namens de stichting Weldadig Oord benadrukte voorzitter Bob Veldman het belang van de KIP. Bart Kraan, de geestelijk vader van het hypermoderne infopunt, gaf tekst en uitleg over de mogelijkheden.

Kolonie Expres

De elektrisch aangedreven Kolonie Expres was alvast te bewonderen. Dit voertuig gaat komende zomer rondritjes door Willemsoord maken waarbij onderweg info wordt geven over het uit 1820 daterende dorp. Overigens een van de programmapunten op de donderdagen van augustus waar-in De Steen, mfc ’t Koloniehuus, de plaatselijke kerk en de gemeente samenwerken.

De toerist die vanaf vandaag in Willemsoord neerstrijkt, krijgt met het aantippen van een rits toetsen een scala aan mogelijkheden om het Land van Weldadig Oord te ontdekken. ‘Om best trots op te zijn’, aldus vertegenwoordigers van de breed georiënteerde bedrijven die onder die vlag intensief samenwerken en de toerist maar al te graag willen omarmen. ‘Beleef een uniek verhaal in een decor van drie nationale parken’.