Mitsubishi Eclipse Cross bij Jubbega

Meppel - In de showroom van Autobedrijf Herman Jubbega staat de splinternieuwe Mitusbishi Eclipse Cross.

De gloednieuwe Eclipse Cross houdt het midden tussen de ASX en de Outlander, maar onderscheidt zich vooral door zijn sportieve looks. Onderscheidend is ook de achterruit die in twee delen is opgesplitst.

Onder de kap van de Eclipse Cross huist een nieuw ontwikkelde 1.5 liter direct ingespoten turbo benzinemotor die een fors vermogen levert van 163 pk en een koppel van 250 Nm bij 1.800 tpm. Het maakt de sportief gelijnde SUV verrassend pittig. De acceleratie van 0 tot 100 km-u in 10,3 seconden spreekt voor zich met een auto die 1.400 kilogram weegt. En met een trekgewicht van 1.600 kilogram kun je bovendien met een flinke aanhanger of caravan op pad.

De toon van het expressieve uiterlijk zet zich door in het binnenste met een frivole styling van het dashboard en een relatief hoge middentunnel. Wat direct in het oog springt is het display van het info- en entertainmentsysteem bovenop het dashboard.

Verder is er voldoende ruimte aan boord van de Eclipse Cross voor vijf inzittenden plus bagage.

De prijslijst van de 4,40 meter lange auto, begint met de Pure vanaf 29.490 euro die standaard wordt geleverd met lichtmetalen wielen, climate control, Forward Collision Mitigation met voetgangersherkenning, grootlichtassistent, achteruitrijcamera en het infotainmentsysteem met DAB+ in combinatie met een touchpad.

Boven deze Pure komen er een Intense, Instyle en First Edition.

www.hermanjubbega.nl