Slootjesdagen van IVN

Ossenzijl - Hoe bijzonder is het leven in schijnbaar doodgewoon slootwater? Met als thema ‘water’ organiseren IVN Noordwest-Overijssel en KNNV De Noordwesthoek op zondagmiddag 10 juni tal van activiteiten voor kinderen en hun (groot)ouders. Kruip, glibber, speur en ontdek alles over de slootjes in De Weerribben.

Weet jij wat er allemaal bij jou in de sloot leeft? Kom alles te weten over het water en de vele diertjes die hierin rondzwemmen tijdens de IVN-slootjesdagen. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in schijnbaar doodgewoon slootwater. Onder begeleiding van een IVN-natuurgids gaan de kinderen, gewapend met een schepnet en een loep, op onderzoek uit in en rondom de sloot! Ze zullen versteld staan van wat ze daar allemaal aantreffen. Naast de ontdekkingsreis in en om de sloot zijn er ook tal van andere leuke activiteiten.

Zondag s de activiteit van 12.00 tot 16.00 uur bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer, Hoogeweg 27 in Ossenzijl. Alle kinderen van 4 tot 12 jaar en hun (groot)ouders kunnen gratis meedoen.

Informatie: jagerhoogma@hotmail.com of www.ivn.nl/afdeling/noordwest-overijssel.