MHC veroordeeld tot play-offs in Rotterdam

Steenwijk - De hockeydames van MHC hebben zondag klassebehoud niet veilig kunnen stellen. Tegen Dieren werd het 2-2, waardoor de Steenwijker dames zijn veroordeeld tot het spele van promotie/degradatie-wedstrijden in Rotterdam.

In Dieren speelde MHC voor klassebehoud. In de warmte had MHC het aanvankelijk zwaar. Dieren had het balbezit en de Steenwijkers maakten nogal wat fouten. Toch herstelden ze zich gaandeweg. Na de pauze van het eerste kwart zette Steenwijk dit door. Dieren werd steeds verder teruggedrongen en het wachten was op de openingstreffer. Het was Cheyenne Termeulen die de ban brak. Na een actie over de achterlijn speelde ze een verdedigster uit om vervolgens verwoestend uit te halen: 0-1. Dieren drong wel aan, maar door goed verdedigend werk hield MHC de voorsprong vast tot de rust.

Tegentreffer

Dieren begon fel aan het tweede bedrijf. De thuisploeg kreeg een strafcorner mee en die viel pardoes binnen: 1-1. In het laatste kwart kwam het aan op bikkelen. Het leek zijn vruchten af te werpen. Steenwijk kreeg een strafcorner mee en verzilverde deze meteen. Dominique Lip pushte de bal hoog in het net: 1-2. Met nog een paar minuten te gaan was de zege binnen handbereik. Toch ging het nog fout. Dieren kreeg nog enkele strafcorners en één daarvan werd benut: 2-2. De tijd was tekort om het broodnodige doelpunt te maken.

Play-offs in Rotterdam

De nederlaag betekent dat MHC op 24 juni in Rotterdam promotie/degradatiewedstrijd moet spelen. De hele dag zullen de hockeydames wedstrijden moeten spelen. Wordt Steenwijk eerste of tweede in de poule, dan handhaven ze zich. Worden ze de beste nummer drie van alle poules, dan handhaaft MHC zich eveneens. Alle andere teams van die dag degraderen.