Sterk roeiweekend voor dames van ‘t Diep

Steenwijk - Dit weekend was het ladiestime voor de roeiers van roeivereniging 't Diep.

Op zaterdag 9 juni waren het de juniorendames die hun slag sloegen. In Assen werd de laatste wedstrijd van de juniorcompetitie te varen. Dit voorjaar is de jeugdtrainingsgroep van ‘t Diep uitgebreid met roeisters van Skylla uit Wolvega en Aengwirden uit Heerenveen.

Coach Hans Naaktgeboren: 'We hebben een sterk damesteam waarmee we ook de komende jaren vooruit kunnen. Zij laten dat nu al zien door de winst te pakken in de categorie gevorderd 15-18 jaar. Bij de jongens zitten we in een overgangsjaar. Vorig jaar is een sterke lichting afgezwaaid en bouwen we een nieuwe groep op. Let maar op dat zij er volgend jaar gewoon bij zitten.'

Dames dubbel vier

Een dag later, zondag 10 juni, was het al weer een damesroeifeest op de Zwolse Zwartewaterreagatta. De dames dubbel vier met Marleen Volkers, Tineke Bos en Ariëlle Hordijk uit Steenwijk en Marthy Lucas en Annika Madhuizen uit Giethoorn snelde naar een mooie tweede plaats, net achter een erkend snelle 'vier' van Hemus uit Amersfoort, maar voor ploegen uit Zutphen, Zwolle, Nijmegen en Enschede.

Dames-acht

Om het feest compleet te maken haalde de dames-acht van ‘t Diep een mooie eerste plaats vóór roeiers uit Naarden die speciaal naar Zwolle waren gekomen om de winst te pakken.. niet dus. Coby Hofstede, Dineke van Vendeloo, Catrien Brinkman, Ann van Velthuysen, Anne Dijkshoorn, Tineke Bos, Marleen Volkers en Kerrie Zaal en Ariëlle Hordijk aan het roer overklasten het veld.

Dubbeltwee

Bella van Zwieten en Els Slot, die dit jaar meermalen tegen winst aan zaten, vielen dit keer in de dubbeltwee buiten de prijzen. Met een vierde plek lagen ze naast het podium. Bella: 'Het ging vandaag niet, normaal gesproken gaan we harder, nou ja, volgende keer weer beter.'