Pascal Zegwaard gaat DOS '46 trainen

Nijeveen / Assen - Pascal Zegwaard uit Assen wordt de nieuwe hoofdtrainer van DOS ’46. Zegwaard (41) was de afgelopen vier seizoenen coach van overgangsklasser AVO uit zijn woonplaats.

Nadat nauwelijks twee weken geleden Gerald Aukes in Nijeveen liet weten na één jaar een punt te zetten achter zijn trainerscarrière bij DOS ’46, heeft het bestuur snelle stappen weten te zetten op weg naar een nieuwe invulling van de technische staf. Al snel trad het bestuur in gesprek met Pascal Zegwaard, de oudere broer van Marco Zegwaard, die eerder bij DOS ’46 speelde maar zijn spelerscarrière wegens blessureleed voortijdig beëindigde in Nijeveen. Ook de gesprekken die Pascal Zegwaard voerde met selectiespelers hadden een positief resultaat.

'Droom wordt werkelijkheid'

DOS ’46 en Zegwaard zijn met elkaar een contract overeengekomen voor een jaar met de intentie om deze periode te verlengen. ‘Ik bedank DOS ’46 voor het vertrouwen dat ze in me hebben uitgesproken,’ aldus Zegwaard. ‘Het is een mooie stap, zulke kansen komen niet vaak voorbij. Ik ben ooit trainer geworden met als droom in de Korfbal League te werken. Deze droom wordt nu werkelijkheid.’

Over doelstellingen wil de Assenaar het nog niet hebben. ‘Ik ga eerst de hele situatie in kaart brengen. Ik spring er vol in en zie er enorm naar uit. Het klopt, ik heb nog nooit in de League gewerkt, maar ervaring krijg je door ervaring op te doen. Ik ga er volle bak voor.’

DOS '46 en niet OWK

Pascal Zegwaard zou zijn trainersloopbaan komend seizoen aanvankelijk voortzetten bij overgangsklasser OWK. De club uit het Groningse Oostwold heeft, ondanks de teleurstelling over het feit dat Zegwaard niet komt, haar medewerking verleend aan de positieverbetering van de trainer uit Assen. ‘Daar zijn wij OWK zeer erkentelijk voor,’ aldus Ron Raterman, bestuurslid topkorfbal van DOS ’46.