Biljarters Auto Veld Steenwijk Nederlands kampioen

Steenwijk - Op het Nederlands kampioenschap biljaren, gehouden in Nieuwegein, moest het team Auto Veld Steenwijk uitkomen in poule B tegen de Gewestelijke kampioenen van Zeeland, Noord-Holland en Midden- Nederland.

Ondanks dat het moeilijk was op het nieuwe materiaal om hoge moyennes te spelen pasten de Steenwijkers zich goed aan en knokten zij zich goed door de moeilijke periodes. Zo werden er een paar zeer nipte en zwaar bevochten overwinning geboekt. Uiteindelijk bleek het ruim voldoende om poulewinnaar te worden en plaatste het team zich voor de Nationale finale. Hierin was BV Buitenmolen uit Zevenaar de tegenstander.

Al snel werd duidelijk dat BV Buitenmolen het onderspit ging delven tegen de ontketende Steenwijkers, de 8-0 eindstand is dan ook veelzeggend! De spelers Jan Westerbeek, Bertus Evers, Egbert Wolting en Henk Zwiers kunnen terugzien op een fantastisch seizoen waarin de Nederlandse titel de kroon op het werk genoemd mag worden. Ook voor biljartvereniging Steenwijk is het een unicum, niet eerder werd er een Nationale titelstrijd van teams gewonnen.