Records worden verbroken tijdens warme 25 juli

Regio - In het oosten werd het vanmiddag met 32-34 graden op veel plaatsen recordwarm en in het Noord-Limburgse Arcen was het met 35,1 graden het warmst. In Drenthe is sinds vanmiddag sprake van een hittegolf. Dit meldt Weeronline.nl.

In de Randstad werd het tropisch met ruim 30 graden in de grote steden. Op Schiphol was het met 30,6 graden nog nooit zo warm op 25 juli. In Friesland werd het niet tropisch met maximaal 28 graden in Leeuwarden. De laagste maximumtemperatuur was 25,7 graden en werd aan de Groningse kust bij Lauwersoog gemeten.

In het oosten van het land was het nog nooit zo warm op 25 juli. In Limburg, Brabant, Gelderland, Overijssel en Drenthe werden dagrecords verbroken en was het 32-34 graden. In het noord-Limburgse Arcen werd het met 35,1 graden het warmst. In Hoogeveen werd het 32,3 graden en daarmee is sinds vanmiddag ook in Drenthe sprake van een hittegolf. Op meetstations Twenthe (OV) en Hupsel (GL) werd het respectievelijk 34,2 en 34,4 graden.
 
Ook in Marknesse (FL) en op Schiphol was het op deze datum nog nooit zo warm. Op Schiphol werd het 30,6 graden en is het oude record uit 2006 met een graad verhoogd. In Rotterdam werd het met 30,7 graden nog iets warmer, maar dat was niet genoeg om het record van 31,3 graden in 2006 te verbreken.

Morgen officiële hittegolf

In De Bilt werd het aan het eind van de middag 30,2 graden. Zodra de temperatuur morgen opnieuw 30 graden bereikt kunnen we spreken van een officiële hittegolf. Waarschijnlijk zal dit later in de ochtend gebeuren.
 
In Leeuwarden werd het vanmiddag 28 graden en daarmee is Friesland de enige provincie waar vandaag geen tropische waarde van 30 graden of meer werd gemeten. Zeer waarschijnlijk werden deze waarden in het zuidoosten van de provincie zeker wel gehaald, maar daar staan geen meetpunten.
 
De laagste maximumtemperatuur werd gemeten in Lauwersoog (GR). Het werd daar 25,7 graden.