Bezoekers 'Welkom in Weldadig Willemsoord' weerstaan hittegolf

Willemsoord - In de kerk was het lekker koel, megaparasols hielden op het terras van De Steen de zon in toom, maar op het sportplein bij het multifunctioneel centrum ging het kwik in de thermometer als de brandweer naar ongekende hoogte.

Maar de eerste van de zes Willemsoordse donderdagen na afloop evaluerend was er bij de commissie 'Welkom in Weldadig Willemsoord' toch tevredenheid. Ondanks de hittegolf redelijke belangstelling voor alle geplande activiteiten met een historisch tintje naar de voormalige Kolonie 3.

Steenwijkerlands wethouder Trijn Jongman gaf in het koloniekerkje aan de Steenwijkerweg de opening van de zes WWW-dagen een officieel tintje. Op het kerkelijk erf stond de Kolonie-Expres al klaar voor de eerste rondrit door het dorp, evenals de fraaie paardenkoets en benadrukten een banner, grote vlaggen en koloniebeelden het begin van de festiviteiten.

Koeien in de kerk

In het oog springen de exposities in de kerk van kunstschilder Jennifer Koning van vijftien koeien en die van naai- en breiwerk in ’t Koloniehuus. Pronkstukken die meer dan  een eeuw geleden vervaardigd werden door leerlingen van de naaischool. Een erfenis van de predikantsfamilie Hendricus Hemmes Schipper. Jongman roemde de samenwerking in Willemsoord in navolging van generaal Johannes van den Bosch. Organiste Benia Lenstra speelde “Op de grote stille heide” met een  link naar de woeste heidevelden die in Kolonie 3 werden ontgonnen. De rietvlechters uit Noordwolde zochten de koelte binnen het mfc. Ondanks de hittegolf konden toch nog ruim 100 bezoekers geturfd worden. Wordt vervolgd op de eerste donderdag van augustus.