Harm Hoeve speelt in de Grote Kerk

Vollenhove - In de Grote of Sint Nicolaaskerk te Vollenhove wordt deze zomer opnieuw een zomerserie orgelconcerten georganiseerd. Het historische Bosch/Schnitger-orgel (1686) wordt op 8 vrijdagavonden bespeeld vanaf 20.00 uur.

Op vrijdag 3 augustus is het de beurt aan de bekende organist Harm Hoeve om het vijfde concert in deze serie te geven.

Hoeve begint feestelijk aan zijn concert met een praeludium van Kellner, gevolgd door twee psalmbewerkingen van Toon Hagen en Margreeth de Jong. De Duitse barok is ook op dit concert goed vertegenwoordigd met werken van Bach, Händel en Pachelbel.

Koraalfinale

Er staan deze zomer in Vollenhove meerdere orgelsonates van Mendelssohn op het programma. Hoeve tekent voor een uitvoering van de tweede. Van de Engelse componist Bryan Hesford klinkt een variatiewerk over een thema van Paganini. De concertgever besluit zijn concert met een eigen koraalfinale.

Harm Hoeve (geboren in 1964) kreeg zijn orgelopleiding aan de muziekschool en het conservatorium in Zwolle. Ook studeerde hij piano in Hilversum en orgel aan de Internationale Zomer Academie in Haarlem. Hij is kerkorganist in Rouveen, geeft concerten in binnen- en buitenland, werkt mee aan cd-, radio- en tv-opnamen, heeft een eigen lespraktijk voor orgel- en pianolessen en is dirigent van vier koren.

Serie

De orgelconcerten in Vollenhove beginnen op vrijdagavond om 20.00 uur en duren ruim een uur. De organist geeft vooraf een mondelinge toelichting op het programma.

De overige concerten worden gegeven door Vincent de Vries (10 augustus), Minne Veldman (een Bach-concert op 17 augustus) en Ab Weegenaar (24 augustus).