Facelift voor Perron3

Steenwijk - Perron3 bij het station in Steenwijk heeft een facelift gekregen. De lunchroom is gerenoveerd en ook het meubilair, de menukaart en het logo zijn nieuw. De medewerkers van het leerbedrijf voorzien treinreizigers van een natje en een droogje. Als cateraars bezorgen zij dagelijks lunches aan bedrijven en particulieren in Steenwijk en omgeving.

Wendy werkt sinds de opening al 7,5 jaar bij Perron3. Net als Marjolein smeert ze broodjes, schenkt ze koffie, staat ze achter de kassa, wast ze de bedrijfskleding en poetst ze de toiletten. Enthousiast zeggen ze allebei dat ze het heel leuk werk vinden. 'Je bent onder de mensen,' aldus Wendy.

Succes

Beide vrouwen kregen deze werkplek via de NoordWestGroep (NWG). Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben zo de kans om ervaring op te doen binnen de horeca. Perron3 kan veel succesverhalen vertellen van medewerkers die weer aan de slag gingen als kok, serveerder of afwashulp. Een vrouw die na haar werkperiode bij Perron3 een leuke baan als begeleider in een soort gelijke organisatie in Friesland vond, is daar een mooi voorbeeld van.

'Can I buy stamps?' vraagt een toerist aan Marjolein. Engels praten vindt ze lastig, maar gelukkig zijn er altijd begeleiders om even een handje te helpen. Gea, Erik, Martin en Yvonne vormen het leidinggevende team. Postzegels heeft Perron3 niet te koop, maar wel toeristische informatie, buskaarten en treinvertrektijden. Naast toeristen, komen ook forensen naar de lunchroom. Perron3 wil hen een gastvrije ontvangst bieden. Wat inkomsten betreft is de catering van lunches de belangrijkste peiler. Naast broodjes bezorgt Perron3 ook verse soep, salades en snacks bij de gemeente en allerlei bedrijven. Veel producten zijn afkomstig uit de regio, fairtrade en van ecologische of biologische landbouw. Op www.broodjesteenwijk.nl kun je bestellen en meer informatie vinden over openingstijden en menukaart.