Campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in Westerveld gestart

Regio - De campagne ‘Glasvezel buitenaf’ voor heel de gemeente Westerveld is gestart. Glasvezel buitenaf doet dit in samenwerking met RE-NET, onderdeel van RENDO, in twee fases.

In eerste instantie wordt er gericht op de bewoners van het buitengebied en de kleine kernen en omvat bijna 4000 huishoudens en bedrijven. Daarna volgen de dorpen Vledder, Diever, Dwingeloo, Uffelte en Havelte.

Deelnemen

Bewoners in de gemeente Westerveld hebben tot 15 oktober de mogelijkheid om een glasvezelabonnement af te sluiten bij een dienstaanbieder. Beslissers die voor 21 september een abonnement afsluiten krijgen een korting. De aanleg van glasvezel gaat door bij 40% deelname.

Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit vijf dienstaanbieders voor een glasvezelabonnement. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen een extra bedrag bovenop de eerder genoemde vastrechtvergoeding.

Informatiebijeenkomsten

De eerste informatiebijeenkomst is dinsdag 28 augustus in Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord. Op woensdag 29 augustus is er een bijeenkomst in Café zalencentrum Dingspilhuus in Diever. Maandag 3 september volgt er een bijeenkomst in Dorpshuis ‘Oens Huus’ in Wapse. In Dwingeloo is er in Grand Café hotel de Brink vindt op dinsdag 4 september een informatiebijeenkomst plaats. De laatste informatiebijeenkomst is donderdag 6 september, in Dorpshuis de Veldkei in Havelte.

Meer informatie: glasvezelbuitenaf.nl.