Ronald en Gré bieden hulp op Sri Lanka

Steenwijk - Jaarlijks gaan Ronald Kamerman & Gré Lieftink uit Steenwijk naar Sri Lanka, dat in 2004 getroffen was door een tsunami.

Om de mensen daar ter plekke te helpen hebben ze de stichting Nika Lanka opgericht. ‘Het doel van onze stichting is nog steeds om mensen op weg te helpen en al onze projecten moeten gereed zijn als wij weer naar Nederland gaan, geld achterlaten gebeurt niet. Deze kleinschalige hulp is nog steeds zeer effectief. Onze hulp is snel en direct’, aldus Ronald en Gré.

Het stel was van 23 juli tot 21 augustus actief aan de westkust van het eiland. ‘Duidelijk merkbaar was de prijsstijging van levensmiddelen, benzine en bouwmaterialen. Sri Lankanen gaven ook aan alle prijsstijgingen en de vele belastingen niet te begrijpen, vooral omdat de salarissen stabiel blijven. Begin augustus kwam de onvrede tot uiting door een staking bij de post en halverwege augustus waren er stakingen bij de bus- en treinondernemingen. Hulp is daarom nog steeds wenselijk, afgelopen vier weken hebben wij een aantal families kunnen helpen.’

Zo konden zij een aantal gezinnen helpen met de bouw van een nieuwe woning, een nieuwe keuken, een dak. Verder hebben we kamers gestukadoord en een ouderenhuis geholpen. Daarnaast konden wij een aantal andere gezinnen helpen met ‘kleine’ hulp zoals nieuwe kleding, een nieuwe fiets, een nieuwe gladde vloer voor een invalide jongen, een gascoocker i.p.v het koken op hout, hulp aan de school voor speciaal onderwijs en een paar voedselpakketten.

In Sri Lanka verplaatsen zij zich op een brommer en gaan dagelijks bij projecten langs om zo de vinger aan de pols te houden. Deze brommer, de vliegreis en het verblijf bekostigen Ronald en Gré zelf.

www.nikalanka.org