Emigratie ‘op de fiets’ met goed gevolg afgelegd

Steenwijk Voormalig lijstenmaker Henri de Goede en zijn vrouw Els zijn gearriveerd bij hun nieuwe huis in Frankrijk. Hun emigratie per fiets is prima verlopen.

Na slechts vijf dagen fietsen haden ze er al 450 kilometer op zitten, wat neerkomt op een kleine honderd kilometer per dag. Negen dagen later hadden ze 850 kilometer van de in totaal 1450 kilometer afgelegd.

Noodgedwongen rusten

De fietstocht leidde onder andere langs Brummen, Gennep, Roermond, het drielandenpunt België-Duitsland-Luxemburg en Ettelbruck. Ook de drie steden, Luxemburg, Metz en Nancy (“Drie prachtige steden waar we voorheen altijd maar langs raasden met de auto”, aldus Els) werden aangedaan. De reis ging via Charmes naar Port-sur-Saône waar een rustdag werd ingelast wegens de regen.

Aangekomen bij de rivier de Drôme stond er zo’n zo’n 1340 kilometer op de teller. Op dat moment begon de vermoeidheid toe te slaan en werd weer een rustdag ingepland. ‘Maar het gaat heel goed en we zijn enorm tevreden. Nog heel even en we zijn thuis!’, meldde Els.

Inmiddels zijn Els en Henri daadwerkelijk gearriveerd in Saint Bonnet, de plaats waar hen een heel nieuw leven wacht. Ze willen ook hier een lijstenmakerij openen, in combinatie met een bed and breakfast en appartementenverhuur.