Voorbeschouwing: Noveas zoekt nog altijd coach

Steenwijk – Na een zomerstop van zo’n drie maanden beginnen de korfballers komend weekend aan de eerste helft van de veldcompetitie. Een vooruitblik.

DOS’46 speelt tot de zaal slechts vier veldwedstrijden. Dit vanwege het Europees Kampioenschap dat in oktober in Friesland wordt afgewerkt. Trainer-coach Pascal Zegwaard beschouwt de vier wedstrijden niet alleen als opstapje naar de zaalcompetitie, hij zet ook in op een zo hoog mogelijk eindigen. Met wedstrijden tegen promovendus Tempo en AW.DTV moet het mogelijk zijn daar de basis voor te leggen. Verder meten de Nijeveners voor de winter hun krachten nog met Fortuna/Delta Logistiek en LDODK/Rinsma Modeplein.

Koru (Uffelte) schreef met de promotie naar de tweede klasse een nieuw hoofdstuk in de clubhistorie. Trainer-coach Anne Durk Lootsma stapte na één seizoen alweer op. Hij had er geen fiducie in om na het vertrek van een aantal spelbepalende spelers te moeten bouwen aan een nieuwe selectie. Lennart Siepel neemt zijn taken over. ‘Het is inderdaad een uitdaging. We zitten krap in de dames. Echte puntspelers ontbreken en we moeten meer als collectief zoeken naar de doelpunten. Ik verwacht wel dat we kunnen meedraaien.’ Voorlopig zal het team in wisselende samenstelling aantreden. ‘Het is nog zoeken naar koppeltjes.’

Noveas

Noveas beleefde vorig seizoen weinig plezier aan de promotie naar de derde klasse. Met nul punten degradeerden de Steenwijkers weer naar de vierde klasse. Trainer-coach Ferencz Deli vertrok voortijdig en Noveas slaagde er tot op heden niet in een opvolger aan te trekken. Piet Nieuwenhuizen neemt de vrijdagtrainingen voor zijn rekening. De trainingen op de dinsdag worden bij toerbeurt door gasttrainers verzorgd. De functie van coach is nog niet ingevuld.

Het basisachttal wordt gekozen uit de dames Femke Willems, Lotte van der Terp, Thyrza Gritter, Karen Mulder, Marit Verburg, Nelleke Kloosterman en uit de heren William Smit, Patrick Bakker, Hans Mulder, Yorrin Gritter, Simon Ensing en Jelmer de Graaf. Noveas, dat weer honderd leden telt, hoopt mee te doen in de top.

Breedtekorfbal

Moedig Voorwaarts heeft voor de veldcompetitie andermaal gekozen voor het breedtekorfbal. Roelof van Dalen, die gestopt is als speler, volgt Norbert Baas op als trainer-coach. ‘De voorkeur gaat nog steeds uit naar een externe trainer, maar het is bijzonder lastig iemand te vinden.’ Anouk Everts, Eva Thalen, Saskia van Munster, Sylvia van Kampen, Yvonne van Kampen, Sander van Dalen, Martijn Schrijver, Wessel Greveling, Kasper Joling, Wybren Kuperus en Luuk Koning mogen proberen de wens van een kampioenschap te vervullen.

Ook Samen Een uit Giethoorn heeft andermaal gekozen voor het breedtekorfbal.