Masterclasses met Miranda van Kralingen

Vollenhove - Zangeres Miranda van Kralingen geeft op 29 en 30 september op de Oldenhof in Vollenhove openbare masterclasses aan jonge, talentvolle zangers en zangeressen. De masterclasses worden afgesloten met een concert.

De status en kwaliteiten van Miranda van Kralingen hebben nauwelijks toelichting nodig. Ze heeft internationale bekendheid als vertolkster van operarollen en het klassieke lied. Zij is zangeres én podiumkunstenares die als ‘uniek, virtuoos en spectaculair’ is betiteld.

In de statige, maar toch huiselijke ‘eetkamer’ van de Oldenhof laat Miranda van Kralingen op haar eigen fascinerende wijze vijf jonge zangtalenten kennis maken met de geheimen van de echte zangkunst en van de interpretatie. De zangeres, zelf een uitstekend pedagoge, was in de jaren tachtig een van de uitverkorenen die masterclasses mochten volgen bij de legendarische Elisabeth Schwarzkopf. Voor beelden van deze masterclass zie www.mirandavankralingen.nl.

De deelnemers worden begeleid door de pianisten Victoria Dmitrieva en Aleg Tryfanenkau.

Reeks en reserveren

De eerste reeks masterclasses begint op zaterdag 29 september om 9.30 uur en de tweede om 13.50 uur. Op zondag start de masterclass ook om 9.30 uur, waarna om 15.30 uur het slotconcert volgt. Beide dagen bestaat de mogelijkheid op het landgoed te lunchen. Het adres van de Oldenhof is Oppen Swolle 7, 8325 PE Vollenhove.

Aangezien er een beperkt aantal plaatsen is, is reserveren noodzakelijk. Dat kan bij Tine Nouwen, 0527-291784, pt.nouwen@planet.nl en bij Eva Schepers, 0527-202988, eva.schepers.kipp@gmail.com en via de site www.lentepodiumblokzijl.nl.